top of page

Privacyrecht

Op 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming in werking getreden. De AVG ziet toe op de bescherming van persoonsgegevens van burgers. Als ondernemer bent u verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens. Het is belangrijk dat u als ondernemer voldoet aan de voorwaarden voor het verwerken van persoonsgegevens. Eye4law geeft workshops over de AVG waarin de voorwaarden voor u als ondernemer duidelijk in kaart worden gebracht. Eye4law geeft ook advies op maat voor uw organisatie. Denkt u ook aan de gevolgen van de AVG voor uw werknemers? Door het opnemen van bijzondere persoonsgegevens in de AVG gelden er andere regels omtrent ziekmeldingen en controles van internet- en mailgebruik.

 

U kunt eye4law inschakelen voor:

Een privacy statement

Een verwerkingsregister

Het opstellen of beoordelen van verwerkersovereenkomsten

Het beoordelen en aanpassen van arbeidsovereenkomsten en HR-gidsen aan de wet- en regelgeving van de AVG

 

Het is van belang de u en uw werknemers zich bewust zijn van de regels die gelden op grond van de AVG. Een positieve bijdrage van werknemers kan veel problemen voorkomen.

Arbeidsrecht

Als werkgever wilt u een zo goed mogelijke relatie met uw werknemers. Goede arbeidsovereenkomsten zijn een basis voor vertrouwen tussen werkgever en werknemer. Het arbeidsrecht verandert continu, het is zaak dat u de arbeidsovereenkomsten hierop aanpast. Het belang voor u als ondernemer is dat er maatwerk wordt geleverd.

 

U kunt bij mij terecht voor al uw vragen op het gebied van arbeidsrecht, en ik kan voor de benodigde overeenkomsten opstellen of beoordelen zoals:

- arbeidsovereenkomsten;

- beëindigingsovereenkomst met wederzijds

  goedvinden;

- concurrentie- of relatiebeding;

- social media beleid;

- personeelshandboek/HR gids.

Contractenrecht

Zowel zakelijk als privé krijgt u regelmatig te maken met overeenkomsten.

Een goede overeenkomst is helder en duidelijk geschreven. Bij de start van samenwerken is de verstandhouding tussen partijen vaak goed en lijkt het niet echt nodig om een overeenkomst op te stellen. Helaas komt het maar al te vaak voor dat partijen na enige tijd besluiten om geen zaken meer te doen met elkaar of een partij komt zijn afspraken niet na. Dan is het heel belangrijk dat er een goede overeenkomst is opgesteld waarin alles is vastgelegd. Daarom denk ik graag mee over uw wensen en de juridische mogelijkheden.

 

Eye4law kan u adviseren bij:

- het opstellen en beoordelen van contracten;

- het beëindigen van contracten;

- het in kaart brengen van de risico’s van de overeenkomst.

bottom of page